Yurt Dışı Olanakları

Yurt Dışı Olanakları

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) 2018 yılında kurulan en yeni sağlık üniversitelerinden biridir. Halen KSBÜ'de dört fakülte, dört meslek okulu ve bir enstitü bulunmaktadır. KSBÜ çeşitli lisans, yüksek lisans ve doktora derslerinde çeşitli sağlık dereceleri sunmaktadır. Üniversitemiz, ülkemizdeki ve dünyadaki saygın üniversitelerden mezun olan akademisyenlere de ev sahipliği yapmaktadır.

 Uluslararasılaşma Üniversitemizin temel stratejilerinden biridir. KSBÜ, kaliteli eğitimi, teknolojik ve bilimsel altyapısı ve kültürel yapısı ile uluslararası akademik toplulukta yerini almaya hazırdır. Üniversitemizin öncelikli alanı, dünyanın her bölgesinde geliştirilmesi gereken sağlıktır. Sağlık alanında yapacağımız ortak projeler, bölgemiz ve dünyanın ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayacaktır. Başta Avrupa olmak üzere diğer ülkelerle yapacağımız anlaşmalar, sınırları ortadan kaldırmamıza ve bilgiye ulaşmanın önündeki engelleri aşmamıza yardımcı olacak.

Avrupa Birliği ülkeleriyle anlaşma yapmanın yanı sıra KSBÜ, bu ortaklıkları Avrupa dışı ülke ve bölgelerle genişletmeyi de planlıyor. Ülkemize vize istemeyen Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri ve Orta Doğu ülkeleri de ortak çalışma adaylarımızdır. Düşük sosyo-ekonomik seviyelerden hayatlarını sürdürmek için bu ülkeler şu anda gelen öğrencilerimiz için uygundur.

Hareketlilik faaliyetlerimizin öğrencilerimiz ve personelimiz için en önemli hedeflerinden biri Üniversitemizde çok kültürlü bir ortam yaratmak ve birbirimizdeki önyargıları yok etmektir ve bunun sonucunda da bilimsel ilerleme gelişecektir. Erasmus+programının sağladığı hareketlilik fırsatları, öğrencilerimizin ve personelimizin deneyimini de genişletecektir. Tüm öğrenciler (birinci, ikinci ve üçüncü sınıflardaki öğrenciler dahil) ve akademik ve idari personelimiz hareketlilik faaliyetlerinden yararlanacak ana gruplardır.

Web Adresi : http://erasmus.ksbu.edu.tr/

Uluslararası Öğrenci Ofisi Web Adresi: iso.ksbu.edu.tr