Kütüphane

Kütüphane

Üniversitemiz Kütüphane hizmetlerini Tıp Fakültesi içerisinde oluÅŸturulan alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Kütüphanemiz Fuat Sezgin Okuma Salonu ile hizmete baÅŸlanmış olup, 100 kiÅŸilik oturma alanı bulunmaktadır.

Kütüphanemizde;

 

  • 512 binden fazla elektronik kitap,
  • 44 binden fazla elektronik dergi,
  • 7632’yi aÅŸkın basılı kitap,
  • SaÄŸlık alanında 5 adet veri tabanı aboneliÄŸi,
  • TÜBÄ°TAK ULAKBÄ°M aracılığıyla saÄŸlanan 55’ten fazla veri tabanı ile kullanıcılara hizmet saÄŸlamaktadır.

 

Kütüphane koleksiyonu sürekli olarak güncel yayınlarla geliÅŸtirilmektedir. Mobil uygulamalar ve elektronik kütüphanecilik hizmetleriyle, kullanıcılar bütün elektronik yayınlara her yerden 7 gün 24 saat eriÅŸim saÄŸlayabilmektedir.

Ülkemiz gençlerini bilgi toplumuna kazandırmak; araÅŸtıran, üreten ve sorgulayan bir nesil yetiÅŸtirmek amacıyla kütüphanemizde okuyucuların rahat bir çalışma ortamında çalışmalarını saÄŸlamaktır.

Üniversitemiz ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Ömer Halis Demir Kütüphanesinin bütün imkânlarında öÄŸrencilerimiz yararlanabilmektedir. Kütüphane binası, Evliya Çelebi YerleÅŸkesinde 17.800 m2 alanda hizmet vermektedir.

Üniversitemiz öÄŸrencileri, kütüphanemizin doÄŸal üyesi olup seçtikleri kitapları belirtili süreler ile ödünç alabilmektedir.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaÅŸkanlığı, üniversitemiz öÄŸretim elemanları ile öÄŸrencilerinin ulusal ve uluslararası alanda üretilen bilgilere çaÄŸdaÅŸ bilgi teknolojilerinin desteÄŸiyle eriÅŸimlerini saÄŸlamak amacıyla eÄŸitim-öÄŸretim faaliyetlerini belirlediÄŸi plan ve programlar dâhilinde sürdürmekte ve sürekli olarak güncel tutmaktadır.

Kütüphane web adresi: http://kutuphane.ksbu.edu.tr/

Ä°letiÅŸim bilgileri: Kütahya SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi, Tıp Fakültesi EÄŸitim Binası, 2. Kat, No. 103-104, Evliya Çelebi YerleÅŸkesi TavÅŸanlı Yolu 10.Km Merkez / Kütahya

Telefon: 0 274 265 22 86 - 0274 260 00 43 / Dahili: 1266

e-posta: kutuphane@ksbu.edu.tr

Sosyal Medya Hesapları: @ksbukutuphane (Twitter, Facebook, İnstagram)